Hvordan opprette og sende kreditnota?

En kreditnota baseres på en faktura som tidligere er sendt til kunde.

Klikk deg inn på fakturaen du ønsker å lage kreditnota på og trykk på «Opprett kreditnota» øverst i området for fakturadetaljer.

Kreditnotaen vises uten produktlinjer. Klikk så på «Legg til» knappen. Når du klikker i «Velg produkt» feltet får du opp produktene fra fakturaen du skal kreditere. Velg produkt og antall, før du lagrer med «Hak av» knappen.

For å se kreditnotaen som den sendes til kunden trykker du på «Vis kreditnota». Du får da opp en PDF fil. OBS! Som en sikkerhet anbefaler vi at du alltid åpner kreditnotaen som PDF fil og sjekker at alt ser greit ut før utsending.

Når kreditnotaen er klar trykker du på «Send kreditnota». Du får da opp et pop-opp vindu som viser epost med kreditnotaen som vedlegg og link, som sendes til kunden. Ønsker du å endre epost teksten trykker du på «Endre tekst» og lagrer når du er ferdig. Denne teksten kan også endres ved å gå på «Instillinger» i menylinjen til venstre og velge fanen «Epost».

Dersom du endret epost teksten, gå tilbake til «Regnskap» og velg kreditnotaen du ønsker å sende. Velg «Send kreditnota», sjekk at alt er greit og «Send». OBS! Vi jobber med å opprette en snarvei som skal gjøre det mulig å gå direkte tilbake til kreditnotaen du jobbet med. Det vil komme snart 🙂

Etter sending av kreditnota går du på «Regnskap» og oppretter en ny og redigert faktura som du sender til kunden. Denne fakturaen baseres på samme ordren som faktura som var feil. Les mer her om hvordan du oppretter faktura.