Personvern

Les vårt nye personvern under:

Sammendrag av vårt personvern

Kundan respekterer ditt personvern og vi ønsker å dele med deg hvordan vi håndterer opplysningene vi henter inn på vår nettside. Dette personvernet forklarer vår informasjonspraksis, hva slags informasjon vi samler inn, hvordan vi bruker og deler  informasjonen og hvordan du kan melde deg ut eller endre din informasjon.

Omfanget av personlige opplysninger

Kundans personvern omfatter all personlig informasjon vi samler inn og håndterer. Dette omhandler også valgene som er tilgjengelig for deg relatert til vår bruk av din personlige informasjon, og hvordan du har tilgang til dette og kan oppdatere denne informasjonen.

Hvilke personopplysninger samler vi inn og behandler

Når du registrerer deg hos oss, bruker våre tjenester eller kontakter oss direkte, kan vi be deg om å oppgi følgende informasjon:

Kontoinformasjon: Når du registrere deg med din epostadresse for å bruke en tjeneste hos oss, samler vi inn ditt fulle navn, bedrift eller organisasjonsnavn, organisasjonsnummer, forretningsadresse, telefonnummer, særlige opplysninger som registrering i merverdiavgiftregisteret og/eller foretaksregisteret. Dette fylles ut av deg ved registrering, eller vi henter relevant informasjon fra Brønnøysundregisteret. Vi samler også inn ditt kontonummer for å kommunisere med en tredjepart, som i dette tilfellet er Vinmonopolet. Din informasjon deles ikke videre med andre og brukes kun for at du skal kunne kommunisere med Vinmonopolet.

Kommunikasjon med oss: Når du kontakter oss ang. våre tjenester, ønsker support eller annen informasjon, kan vi samle inn ditt navn, epostadresse og telefonnummer.

Nyhetsbrev: Vi kan kontakte deg for å be om tilbakemeldinger eller for å dele ny og/eller viktig informasjon som angår deg og din brukerprofil. Dersom du ønsker å gi oss en tilbakemelding, kan du bli bedt om å dele informasjon som personinformasjon.

Automatisk datainnsamling: Vi bruker Google Analytics for å samle inn informasjon og lagre det i logg-filer. Denne informasjonen omhandler IP adresse, nettleser, internettleverandør, referansesider, operativsystem, dato/tid, klikk-stream data, mobilenhet og annonseidentifikator. Denne informasjonen identifiserer ikke individuelle brukere og brukes av oss til å analysere trender, administrere nettsiden, følge brukerbevegelser på nettsiden og for å samle demografisk informasjon om vår brukerbase som en helhet. Denne dataen kobles ikke til personlig informasjon.

Hvordan vi bruker informasjonen vi samler inn

Kundan samler inn, tar vare på, bruker og behandler personlig informasjon til flere forretningsformål, som å tilby tjenester eller informasjon etter ønske fra kunden. Vi kan bruke personlig informasjon for å tilby tjenester, oppfylle forespørsler etter tjenester/informasjon, i tillegg til informasjon om potensielle eller framtidige tjenester.

Administrative foremål: Kundan kan bruke personlig informasjon om deg for administrative formål, som å

  • måle interesse i Kundans tjenester
  • utvikle nye tjenester
  • sikre intern kvalitetskontroll
  • verifisere individuell identitet
  • sende epost til epostadressen kunden oppgir for å bekrefte din konto og for å sende informasjon
  • operasjonelle formål som håndtering av konto, kundeservice eller vedlikehold av systemet
  • sende faktura for abonnement på våre tjenester

Markedsføring av tjenester til kunder: Kundan kan bruke personlig informasjon for å sende deg informasjon om våre tilbud og tjenester som kan være av interesse, inkludert ny informasjon og tjenester. Du kan kontakte oss når som helst for å melde deg av bruken av din personlige informasjon til markedsføring, som beskrevet under.

Anonymisert og innsamlet informasjonsbruk: Kundan kan bruke personlig og annen informasjon om deg for å lage anonymisert informasjon, som de-identifiserbar demografisk informasjon, de-identifiserbar lokalisering, informasjon om type datamaskin eller dataenhet som du logger deg inn på Kundan fra, eller annen analyse vi lager. Denne anonymiserte informasjonen brukes til blandt annet måling av besøkendes interesse og bruk av våre tjenester. Informasjonen er ikke personlig og Kundan deler denne informasjonen kun internt i en form som hindrer deg i å bli identifisert.

Betalingsinformasjon: Kundan behandler ikke betalingsinformasjon utover det som er påkrevd etter norsk lov. Ved betaling via faktura oppbevarer vi ikke opplysninger utover det som er nødvendig for å sikre en effektiv håndtering av eventuelle problemer med belastning, oppheving av reservasjon eller kreditering. Her følger vi regnskapsloven for oppbevaring av regnskapsdokumenter.

Hvordan vi deler informasjonen vi samler inn

Kundan verken selger eller avslører personlig informasjon om deg, med unntak av punktene beskrevet i dette personvernet eller som du spesifikt samtykker til. Vi deler din informasjon på denne måten:

Leverandører og tjenesteleverandører: Vi deler den personlige informasjonen vi samler inn kun med det som er nødvendig for å bruke våre tjenester. Den typen tjenesteleverandører vi betror din personlige informasjon til er leverandører av IT og relaterte tjenester, leverandører av informasjonen og tjenestene du har bedt om og kundeservice aktiviteter. Kundan har avtale med leverandører som hindrer dem i å bruke og dele din personinformasjon, med unntak av det som er nødvendig for å utføre tjenester på vår vegne og overholde gjeldene krav.

Brukeranmeldelse: Vi viser brukeranmeldelser til fornøyde kunder på vår nettside. Med din tillatelse kan vi publisere din anmeldelse sammen med ditt firmanavn og logo. Om du ønsker å oppdatere eller slette din anmeldelse, kan du kontakte oss på [email protected].

Sosiale media widgets: Vår nettside inkluderer sosiale media funksjoner, som «Liker»-knapp til Facebook, «Del»-knapp eller interaktive miniprogram som kjører på vår nettside. Disse funksjonene kan samle inn din IP adresse, hvilke side du besøker på vårt nettsted og kan sette en informasjonskapsel (cookie) for å få funksjonen til å fungere optimalt. Disse sosiale media funksjonene er enten levert av oss eller en tredjepart, og dine interaksjoner med disse funksjonene styres av personvernet til firmaet som leverer dem.

Opplysninger om å beskytte oss eller andre: Vi kan få tilgang til, bevare og avsløre din personinformasjon, annen kontoinformasjon og annet innhold vi mener er nødvendig eller riktig i sammenheng med: (i) rettslige prosesser, som rettsordre eller stevning, (ii) svare på dine forespørsler, (iii) verne om dine, våre eller andres rettigheter, (iv) for å håndheve Kundans politikk eller kontrakter, (v) samle inn beløp som er skyldig Kundan, (vi) når vi mener avsløring er nødvendig for å hindre skade, økonomisk tap eller i sammenheng med ulovlig aktivitet, eller (vii) om vi, i god tro, tror avsløring er nødvendig eller tilrådelig.

Sammenslåing, salg eller annen overføring av eiendeler: Dersom vi involveres i sammenslåing, oppkjøp, finansiell gjennomgang, omorganisering, konkurs, salg av selskapets eiendeler eller overgang til tjenester hos en annen leverandør, kan informasjonen din bli solgt eller overført som en del av en slik transaksjon som er tillat i henhold til lov og/eller kontrakt. Kundan vil da henvise overtaker til å bruke personinformasjonen på en måte som er i samsvar med personvernreglene da personlig informasjon ble samlet inn.

Personbeskyttelse: Med hensyn til overføring til tredjepart som behandler personinformasjon i henhold til våre instrukser, krever personbeskyttelsen at Kundan holdes ansvarlig dersom leverandører eller tjenesteleverandører behandler personinformasjonen på en måte som er uforenlig med prinsippene for personvern.

Dataoverføring

Vi kan lagre all data vi samler inn hvor som helst i verden, inkludert men ikke avgrenset til Norge, i skyene, på vår server eller på servere til våre tjenesteleverandører.

Datalagring

Kundan vil lagre din data så lenge din konto er aktiv eller så lenge det trengs for å levere våre tjenester til deg. Vi vil også bevare persondata vi behandler på vegne av våre kunder så lenge det er nødvendig for å yte tjenester til våre kunder. Vi vil beholde og bruke din informasjon for å overholde våre juridiske forpliktelser, løse tvister og håndheve avtalene våre.

Hvordan melde seg av

Epost og telefonkommunikasjon: Dersom du mottar uønsket epost fra oss, kan du bruke «Meld meg av» linken som du finner på bunnen av eposten for å melde deg av og unngå å motta fremtidige eposter. Vi vil behandle din forespørsel innen rimelig tid etter at den er mottatt. Du vil fortsatt motta transaksjonsrelaterte eposter ang. produkter eller tjenester du har bedt om og administrativ kommunikasjon, som oppdateringer av funksjoner og som vilkårene til dette personvernet.

Ikke spor (Do not track, DNT): Do not track er en instilling som du kan endre i enkelte nettlesere. DNT er en måte for brukere å informere nettsteder og tjenester om at de ikke vil ha bestemt informasjon om nettsidebesøk samlet over tid og på tvers av nettsteder eller online-tjenester. Vær oppmerksom på at vi ikke respekterer DNT signaler eller lignende mekanismer som overføres av nettlesere. Du må selv endre disse instillingene i din nettleser.

Informasjonskapsler og internett-basert markedsføring: Du kan stoppe eller avgrense plasseringen av informasjonskapsler på din datamaskin eller fjerne dem fra nettleseren din ved å endre dine instillinger på nettleseren.

Retten til tilgang, endring, sletting og begrensing

Du kan når som helst endre, oppdatere eller slette din kontoinformasjon ved å kontakte oss i Kundan på [email protected]. Du kan spørre om Kundan behandler personlig informasjon om deg, be om tilgang til din personinformasjon, be om at vi retter, endrer eller sletter din personinformasjon der den er unøyaktig, ved å kontakte oss på [email protected]. Vennligst oppgi ditt fulle navn, epost adresse i sammenheng med din konto og en detaljert beskrivelse av din data det omhandler. Vi vil respondere på forespørsler om tilgang til personinformasjon innen 30 dager.

Dataportabilitet: Kundans innsamling av personinformasjon er basert på samtykke fra den registrerte. Du har krav på dataportabilitet og, der det er teknisk mulig, overføring av dine opplysninger til en annen virksomhet.

Barns personinformasjon

Kundans tjenester og side er ikke ment for barn og unge under 18 år og samler derfor ikke data fra barn og unge under denne alderen.

Beskyttelse av informasjon

Sikkerhet av din personinformasjon og våre kunders informasjon er viktig for oss. Kundan opprettholder en sikkerhet som beskytter din informasjon fra tap, destruksjon, misbruk, uautorisert misbruk eller avsløring. Når du legger inn sensitiv informasjon på din brukerprofil, som din bankkonto, krypterer vi overføring av informasjonen ved hjelp av secure socket layer technology (SSL). Denne teknologien hjelper til med å sikre at din informasjon er trygg, sikker og kun tilgjengelig for deg og de som har autorisert tilgang. Likevel, ingen dataoverføring over nettet eller lagringsteknologi kan garantere 100% sikkerhet, pga. naturen til det delte nettverket som er på internett. Derfor kan vi ikke garantere 100% sikkerhet. Har du spørsmål om sikkerheten på vår nettside, send oss en epost på [email protected].

Ansvarlighet

Du er selv ansvarlig for at personinformasjonen du legger inn på din brukerprofil som omhandler deg og din bedrift er korrekt og til enhver tid oppdatert etter bedriftinformasjonen som står i Brønnøysundregisteret.

Endringer i personvernet

Kundan kan fra tid til annen oppdatere personvernet. Din bruk av nettstedet eller våre tjenester utgjør din avtale om å være bundet av slike endringer i personvernreglene. Hvis du ikke godtar vilkårene i dette personvernet, er eneste løsning å slutte å bruke nettstedet og tjenestene. Hvis vi foretar noen vesentlige endringer vil du bli varslet på epost adressen som er registrert på din konto eller ved varsel på nettsiden før endringen blir effektiv.

Forretningstransaksjoner

Kundan kan tildele eller overføre dette personvernet, din brukerkonto og tilhørende informasjon og data til enhver som tiltrer eller slåes sammen med vår bedrift. Du vil bli varslet på epost eller på nettsiden om enhver endring i eierskap eller bruk av dine personlige opplysninger, samt evt. valg du måtte ha angående dine personlige opplysninger.

Brukervilkår

Når du får tilgang til og bruker våre tjenester, er du underlagt og bundet til våre brukervilkår.

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål eller kommentarer, ta kontakt med oss på 57 99 90 90 eller send en mail til [email protected].

Kundan AS

Hollbruvegen 250

7711 Steinkjer