Hvordan opprette og sende kreditnota?

En kreditnota baseres på en faktura som tidligere er sendt til kunde, eller på en ZRE (retur) eller ZKA (kassasjon) ordre fra Vinmonopolet.

Klikk deg inn på fakturaen/vmp ordren du ønsker å lage kreditnota på og trykk på «Opprett kreditnota» øverst i området for fakturadetaljer.

Kreditnotaen opprettes ferdig utfylt. Dersom du kun skal kreditere noen av varelinjene, kan du slette de varelinjene som ikke skal være med på kreditnotaen.

For å se kreditnotaen som den sendes til kunden trykker du på «Vis kreditnota». Du får da opp en PDF fil. OBS! Som en sikkerhet anbefaler vi at du alltid åpner kreditnotaen som PDF fil og sjekker at alt ser greit ut før utsending.

Når kreditnotaen er klar trykker du på «Send kreditnota». Du får da opp et pop-opp vindu som viser epost med kreditnotaen som vedlegg og link, som sendes til kunden. Ønsker du å endre epost teksten trykker du på «Endre tekst» og lagrer når du er ferdig. Denne teksten kan også endres ved å gå på «Instillinger» i menylinjen til venstre og velge fanen «Epost».

Dersom du endret epost teksten, gå tilbake til «Regnskap» og velg kreditnotaen du ønsker å sende. Velg «Send kreditnota», sjekk at alt er greit og «Send».

Om du skal sende ny og redigert faktura på samme ordre som den du krediterte, kan du gå til «Regnskap» i menyen til venstre. Trykk på «Opprett faktura» og legg inn ordrenummeret. Det vil komme en nedtrekksmeny der du klikker på ordrenummeret for å legge det til. Gå så videre med å velge forfallsdato og opprett faktura.

OBS! Vær sikker på at du skriver inn ordrenummeret uten mellomrom foran, slik at du får opp nedtrekksmenyen og kan velge riktig ordre. Dersom du ikke får opp ordren her, men skriver den inn manuelt, vil ikke riktig ordre bli lagt til i fakturaen.